Hoe heten de dingen aan de zijkant van ramen?

Jambs zijn de belangrijkste verticale delen die de zijkanten van een raamkozijn vormen. Een dorpel is het belangrijkste horizontale deel dat de onderkant van het frame van een venster vormt. Een jambliner is een strook die aan de zijkanten van een raamkozijn zit en die zorgt voor een goede pasvorm voor het raamkozijn. Het raamwerk dat het volledige raamsysteem omringt en ondersteunt, dat bestaat uit de kop, deurpost en dorpel.

De ingelijste glasplaat in een raamkozijn. Het belangrijkste horizontale deel dat de bovenkant van het raamkozijn vormt. De belangrijkste verticale delen die de zijkanten van het raamkozijn vormen. Soms aangeduid als de „kruk van het raam”, is de dorpel het belangrijkste horizontale deel dat de onderkant van het raamkozijn vormt.

De strip die aan de zijkanten van een raam wordt geplaatst, zorgt voor een goede pasvorm voor het raamkozijn. Het beweegbare deel van een raam dat het glas vasthoudt. Er zijn drie rails op een dubbel opgehangen raam. De bovenste en onderste rails, die samen het horizontale stuk van een raamvleugel vormen.

De controlerail, in het midden van het raam, is waar het onderste deel van de bovenste vleugel het bovenste deel van de onderste vleugel ontmoet. Normaal gesproken veerbelast, het mechanische apparaat dat wordt gebruikt in enkel- en dubbelhangende ramen om het gewicht van de vleugel tijdens het openen en sluiten te compenseren. Het handvat voor het verhogen van de onderste vleugel. Het vergrendelingsmechanisme dat in contact komt met de vleugelvergrendeling om rammelen te verminderen.

Individuele openingen in de vensterbank die het mogelijk maken om water of condens te laten ontsnappen. Het glazen paneel dat naar binnen opent, waardoor gemakkelijke toegang tot klikbare jaloezieën, kappen en roosters mogelijk is. Een stuk ontworpen voor decoratieve doeleinden, waarbij het uiterlijk van meerdere ruiten wordt bereikt door de vensterpanelen visueel te verdelen. Een geweven gaas van metaal, plastic of glasvezel dat zich uitstrekt over de opening van een raam om lucht door te laten.

De decoratieve lijst of omlijsting rond een raam dat de ruimte tussen het raamkozijn of de deurpost en de muur bedekt. Een strook veerkrachtig materiaal voor het afdekken van de voeg tussen de raamvleugel en het kozijn om luchtlekken te verminderen en te voorkomen dat water de structuur binnendringt. Het binnen- en buitenframe en de vleugeloppervlakken zijn van geëxtrudeerd hard PVC. Het raamkozijn en de vleugel zijn een vijflaags gepultrudeerd glasvezelmateriaal.

Houten ramen inclusief raamkozijn en vleugel gemaakt van massief hout. De locatie van de scharnieren varieert afhankelijk van het type venster. Voor een openslaande raam bevinden de scharnieren zich op de stijlen aan de zijkant die niet opengaat. Op een luifelraam bevinden de scharnieren zich aan de kop van het frame, omdat het raam vanaf de onderkant opent.

Omgekeerd, voor hopperramen bevinden de scharnieren zich op de dorpel, omdat dat venster van bovenaf opent. Aan de boven- en onderkant van het raamkozijn houden afstandhouders ten minste twee of meer ruiten bij elkaar om de isolatie te bevorderen. De deurpost (zijverticaal) maakt deel uit van een raamkozijn dat van onder naar boven gaat van zowel de linker- als de rechterkant van een raam. De deurpost is een essentieel onderdeel van de raamstructuur, die de ruiten beveiligt.

Bent u op zoek naar nieuwe ramen, of is er een raam in uw huis dat moet worden gerepareerd? Deze uitgebreide woordenlijst voor raamonderdelen is een geweldige plek om te beginnen. De meeste ramen hebben twee hoofdcomponenten, het frame en de vleugel. Het frame is het buitenste gebied of de behuizing van het raam, en binnenin bevinden zich de vleugel en het glas. .

Op een enkel opgehangen raam is het stuk dat u schuift om het raam te openen bijvoorbeeld de sjerp. De verticale zijbehuizing wordt verwezen naar de Jamb Casing. De binnenkant van de Jamb Casing is de Jamb - niet anders dan een deurpost. De raamkruk is het deel van het raam dat gewoonlijk de vensterbank wordt genoemd.

Een kruk en een dorpel zijn echter twee verschillende dingen. De vensterbank is het onderste horizontale gedeelte van het venster. De kruk is het meer zichtbare stuk hout, metaal of steen dat aan de vensterbank is bevestigd waar u uw planten op kunt zetten. Raak eraan gewend om het verschil te zien tussen een oud of historisch TDL-raam en een vervangend raam.

Zijdelings verschuifbare kunststof raamroosters aan dezelfde muur als dubbel opgehangen en openslaande ramen van verschillende hoogtes en breedtes. De meeste topraamaannemers in Houston nemen doorgaans de tijd om ervoor te zorgen dat u begrijpt hoe een raam functioneert en de voordelen die daarmee gepaard gaan. De vensterkop mag zich (horizontaal) naar elke kant niet meer dan 1 inch per zijde uitstrekken (de vensterkop op de onderstaande foto's strekt zich niet uit naar de zijkanten). Een vensterbank is de horizontale component die de onderkant van een raamkozijn vormt in het interieur van het huis of gebouw.

Het probleem is dat raambedrijven van de beste kwaliteit u een raam verkopen voor uw huis met houten zijkanten, met een bakstenen mal die slechts ongeveer 1-2 inch is als u een behuizing nodig heeft die 4,5-6 inch breed is. Een van de grootste fouten die mensen maken bij het vervangen van historische raamvleugels, is het vervangen van hun ramen door een stijl die verkeerd is voor de leeftijd van het huis. Maar als de mate van verslechtering echt de vervanging van ramen vereist - geen luiheid, een zachte verkoper of de man verderop in de straat, worden houten vervangende ramen aanbevolen. Onthoud dat uw oude historische ramen kunnen worden gerepareerd en dat nieuwe vervangende ramen NIET groen zijn en u ook geen geld besparen.

Beslissen om het duurste vervangende raam te kopen, garandeert GEEN aantrekkingskracht op de stoeprand of het beste raam voor uw huis. .