Zijn beklede ramen goed?

Ramen die worden beschermd door gevelbekleding zijn over het algemeen beter geïsoleerd dan ramen die dat niet zijn. Een groot voordeel voor met hout beklede ramen zijn uitgebreide kleuropties die beschikbaar zijn aan de binnenkant van het raam en aan de buitenkant. Vinylramen zijn een veel voorkomende en geschikte optie voor vervangende ramen omdat ze niet kromtrekken of rotten. Beklede ramen en deuren worden steeds populairder, vooral in plaatsen als Boston, waar diverse huisstijlen een breed scala aan raamstijlen, interieurafwerkingen en buitenafwerkingen vereisen.

Massieve ramen van vinyl, glasvezel en aluminium stegen lange tijd in populariteit ten opzichte van hout vanwege hun duurzaamheid tegen de elementen. Als u dol bent op het uiterlijk van een echt houten raam voor uw interieur, maar niet te maken wilt hebben met al het extra exterieuronderhoud dat gepaard gaat met houten ramen, dan is een bekleed raam misschien de juiste optie voor u. Het composietmateriaal begon als een element dat werd gebruikt in vensterbanken en deurdrempels, maar nu worden ze gebruikt voor hele raamunits (minus het glas natuurlijk). Je begrijpt dat dit type raam iets met hout te maken heeft, maar je weet niet precies wat beklede ramen eigenlijk zijn.

Houten ramen vereisen meer handvakmanschap dan ramen gemaakt van andere materialen, maar dit maakt ze ook gemakkelijker aan te passen. Geëxtrudeerde aluminium ramen met bekleed houten interieur hebben meer massa, wat zorgt voor betere geluidsisolerende eigenschappen door het frame en de vleugelcomponenten, dan vinyl. Houten ramen kunnen tochtig zijn, terwijl beklede ramen bestand zijn tegen luchtinfiltratie, waardoor het huis warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Maar vergeet niet dat niet alle raammerken hetzelfde zijn, dus als u op zoek bent naar beklede ramen, moet u op zoek gaan naar een uitzonderlijke garantieperiode, een goed basishoutmateriaal, en vraag hoe het houten interieur wordt beschermd tegen het binnendringen van water dat tot mogelijke rot kan leiden.

Als je het uiterlijk van houten ramen leuk vindt, maar je zorgen maakt over het onderhoud dat nodig is om ze lang mee te laten gaan, wil je een bekleed houten raam overwegen (ook wel met hout beklede ramen genoemd). Als het echter belangrijk voor u is om ook de traditionele houtlook aan de buitenkant van uw ramen te hebben, dan is een volledig houten raam misschien wel de beste optie. Het dunne frame van aluminium ramen zorgt voor strakke en scherpe lijnen terwijl er veel natuurlijk licht in uw huis komt.