Wat zijn goedkopere aluminium of vinyl ramen?

Aluminium wordt ook geconfronteerd met corrosie en vervaging, terwijl vinyl dat niet doet, maar aluminium is de sterkere optie voor raammateriaal van de twee. Het heeft een hogere impactverhouding en is bestand tegen elk klimaat dat er is. Vinylramen kunnen het in de meeste weersomstandigheden hacken, maar doen het misschien niet zo goed als aluminium ramen bij extreme hitte of kou of in gebieden waar het klimaat dramatisch fluctueert. Het vervangen van de ramen van uw huis hoeft niet overweldigend of super duur te zijn.

Twee van de meest populaire soorten raamkozijnen zijn vinyl en aluminium. Beide zijn betaalbare opties die verschillende voordelen bieden. Vinyl biedt meer bescherming tegen luchtlekkage, maar aluminium gaat zelfs de zwaarste huisdierenvlekken of driftbuien van peuters mee. Blijf lezen om te beslissen welk venstertype voor u geschikt is.

Vinylramen verminderen het geluid beter dan aluminium ramen. Vinylramen hebben een dikker frame en omdat ze gevuld zijn met schuim, kunnen ze de commotie van buitenaf beter blokkeren. Zowel vinyl- als aluminium frames zijn bestand tegen beschadiging, maar bevatten duurzaamheid met betrekking tot corrosie, vervaging en kleine deuken. Aluminium ramen zijn veel beter in het stoppen van geluid dan vinylramen.

Vinylramen moeten in feite niet worden gekozen voor geluidsisolatie omdat ze niet erg goed isoleren vanwege minder massa. Hoewel aluminium ramen niet alle ruis blokkeren, doen ze het beter dan vinylramen. Aluminium ramen zijn een betere keuze voor huiseigenaren die in de buurt van drukke straten of luide gebieden zoals parken wonen en wat geluidsreductie nodig hebben. Zowel vinyl als aluminium raamkozijnen zijn doorgaans goedkoper, duurzamer en vereisen minder onderhoud dan conventionele houten alternatieven, maar er zijn voor- en nadelen aan elk.

Bij het kiezen van het beste raamkozijnmateriaal voor uw huis of bedrijf, wilt u waarschijnlijk rekening houden met prijs, energie-efficiëntie, duurzaamheid, onderhoudsbehoeften, isolatiewaarde en andere overwegingen. Over het algemeen zijn aluminium kozijnen sterker dan vinyl en zowel aluminium als vinyl raamkozijnen zijn zeer goed bestand tegen scheuren, krassen of oppervlakkige schade. Voor maatregelen die zijn opgenomen in beoordelingen van de algehele duurzaamheid, geven de vergelijkingen echter sterk de voorkeur aan vinylframing. Hoewel aluminium ramen kunnen worden gecoat om op hout te lijken, bereiken ze niet helemaal de realistische uitstraling die vinyl kan.

Vinylramen verminderen warmteoverdracht, beperken de hoeveelheid licht die door het raam komt en fungeren als interne temperatuurregelaars. Aluminium raamkozijnen kunnen in de loop der jaren bezwijken voor schade, en dit wordt bewezen door verwering en roesten van het metaal. De structuur van aluminium frames maakt ze beter uitgerust voor het hanteren van grotere ramen en het toevoegen van extra sterkte aan kleinere ramen. Aluminium ramen kunnen schilferen en de verf slijt uiteindelijk, waardoor je geld uitgeeft om ze er weer goed uit te laten zien.

Aluminium raamkozijnen zijn doorgaans dikker dan vinylkozijnen, en de eerste zien er moderner uit. Aluminium ramen zijn extreem duurzaam en buigen of draaien niet, zelfs niet bij de heetste of koudste temperaturen, daarom geven veel huiseigenaren er de voorkeur aan. U zult merken dat aluminium ramen verslechteren en corroderen, vooral rond het metalen zilveren gebied. Bovendien, omdat aluminium ramen minder duurzaam zijn, kunnen ze gemakkelijker beschadigen en veerlekken veroorzaken, wat de energie-efficiëntie aanzienlijk vermindert.

Waarderapport van Remodeling Magazine, u kunt maar liefst 68% van uw raamvervangingskosten terugverdienen als u kiest voor vinyl raamkozijnen of 67% als u kiest voor houten kozijnen. Aluminium ramen zijn beter in het isoleren van geluid dan vinyl, wat vanwege de lagere massa niet zo goed is in geluidsisolatie. Vinylramen die tegenwoordig op de markt zijn, zijn energiezuinig en bieden de kostenbesparingen die u verwacht bij het investeren in nieuwe ramen. Het is ook essentieel om de bewegende delen gesmeerd te houden, omdat aluminium ramen na verloop van tijd corroderen en roesten.