Kan aluminium raambekleding worden geverfd?

Aluminium ramen kunnen met succes worden geverfd en de afwerking die u erop aanbrengt, gaat vele jaren mee, zolang het oppervlak van tevoren is voorbereid. Veel mensen kiezen voor aluminium ramen en deuren omdat ze een moderne en gewenste afwerking hebben, rechtstreeks uit de fabriek. Ervan uitgaande dat je geen sproeier hebt, of er geen gedoe mee wilt hebben, koop dan een Purdy, Wooster of Corona-merk hoekvleugelborstel van goede kwaliteit met een breedte van ongeveer 2½ inch. Ja, het kan worden geverfd, maar het probleem is dat als je het eenmaal schildert, je het 'onderhoudsvrije' aspect van het aluminium verwijdert.

Je wilt het heel goed schoonmaken, anders gaat het schilferen. De sleutel is om het schoon te maken totdat er niets meer van die kalkachtigheid meer is. U kunt dan een hechtende acrylprimer gebruiken, gevolgd door 100 procent acrylverf. Vergeet niet dat sommige van uw ramen open gaan, dus als u wilt dat uw nieuwe kleur zichtbaar is wanneer de ramen open zijn, dan moet u ze openen en ook de binnenkant en de randen van de bewegende sjerp voorbereiden.

Hoewel het kleurverschil van blank aluminium naar wit subtiel is, zien de ramen en deuren er nu zoveel mooier (en minder goedkoop) uit. Hier in het zonnige Denver duurt het niet lang voordat aluminium raamkozijnen oxideren, kalkachtig worden en er slecht uitzien - zelfs vanaf de stoeprand. Of je nu net een nieuw raam hebt geïnstalleerd of de kleuren van je huis bijwerkt, binnen of buiten, je project zal hoogstwaarschijnlijk betrekking hebben op het schilderen van raambekleding. En vergeet niet dat als u zich in Denver, CO bevindt, u uw aluminium raamkozijnen professioneel kunt laten schilderen.