Wanneer werden aluminium ramen voor het eerst gebruikt?

Aluminium ramen verschenen al in 1912 voor gebruik in treinwagons, trams en bussen. Al in het midden van de twintigste eeuw werd aluminium steeds populairder in de bouw. Raamkozijnen, panelen, koepeldaken en andere overspanningsconstructies en ornamenten werden steeds vaker gemaakt van aluminium. In de jaren vijftig vervingen veel eigenaren van oudere huizen schuiframen door up-to-date stalen openslaande deuren die scharnierend waren voor eenvoudige reiniging, en tegen de latere jaren zestig werd het gebruikelijk om schuiframen, vooral in kleinere rijtjeshuizen, te vervangen door plaatglas.

Halverwege de jaren zeventig begon het aluminium raam, met zijn verzegelde glazen eenheid, het idee van interne dubbele beglazing te vervangen. Tegen het begin van de jaren tachtig was het proces van raamvervanging snel toegenomen en werd het vrij gebruikelijk, niet alleen dat de eigenlijke vleugel werd vervangen, maar dat het hele frame werd vervangen door een hardhouten frame en aluminium dubbele beglazing. Veel huizen uit de 18e en 19e eeuw zijn esthetisch verwoest door dergelijke aanpassingen. De Romeinen waren de eersten bekend die glas voor ramen gebruikten, een technologie die waarschijnlijk voor het eerst werd geproduceerd in Romeins Egypte, in Alexandrië c.

Papieren ramen waren economisch en werden veel gebruikt in het oude China, Korea en Japan. In Engeland werd glas pas in het begin van de 17e eeuw gebruikelijk in de ramen van gewone huizen, terwijl ramen bestaande uit ruiten van afgeplatte dierenhoorn al in de 14e eeuw werden gebruikt. In het 19e-eeuwse Amerikaanse westen werden ingevette papieren ramen gebruikt door rondtrekkende groepen. Moderne kamerhoge ramen werden pas mogelijk nadat de industriële processen voor het maken van plaatglas volledig waren geperfectioneerd.

Als laatste, maar zeker niet in de laatste plaats, kwam het aluminium raamkozijn. In de jaren veertig introduceerde de Amerikaanse ontwerper Buckminster Fuller de geodetische koepel. Dit waren lichtgewicht constructies die extreem sterk waren en gemaakt van glazen panelen die binnen een frame van aluminium buizen werden gehouden. Vanaf dat moment werd aluminium steeds populairder naarmate het toegankelijk werd voor een breder publiek.

Een deel van deze populariteit was te danken aan de rubberen afdichting die als thermische onderbreking fungeerde en de introductie van dubbele beglazing. Tegenwoordig gebruiken vrijwel alle commerciële eigendommen en een aanzienlijk aantal woningen aluminium kozijnen. In het verleden hadden aluminium ramen geen afwerking of werden ze behandeld met geanodiseerde coatings, verf of chemicaliën. Een schuifraam is de traditionele raamstijl in het Verenigd Koninkrijk, en vele andere plaatsen die voorheen door het VK werden gekoloniseerd, met twee delen (vleugels) die elkaar enigszins overlappen en op en neer glijden in het frame.

Restaurateurs van gebouwen hebben ook stappen ondernomen om oudere aluminium ramen terug te brengen in hun oude glorie op beroemde gebouwen, waaronder de U. Fenestratie wordt nog steeds gebruikt om de plaatsing van ramen binnen een gevel te beschrijven, evenals defenestratie, wat betekent 'uit een raam gooien'. Een openslaande raam is een raam met een scharnierende vleugel die in of uit zwaait als een deur bestaande uit een aan de zijkant opgehangen, aan de bovenkant opgehangen (ook wel luifelraam genoemd; zie hieronder), of af en toe aan de onderkant opgehangen vleugel of een combinatie van deze typen, soms met vaste panelen aan een of meer zijden van de vleugel. Dit historische stalen openslaande raam is een voorbeeld van de restauratie- en reparatiewerkzaamheden van stalen ramen uitgevoerd door Seekircher uit Peekskill, NIEUW.

Een leerboekvoorbeeld van een historisch aluminium raamproject dat verder ging dan louter replicatie is het door Walter Gropius ontworpen JFK Federal Building in Boston, gewijd in 1966.Een raam boven een deur; in een buitendeur is het spiegelraam vaak bevestigd, in een binnendeur kan het openen door scharnieren aan de bovenkant of onderaan, of roteren op scharnieren. Tegenwoordig is het mogelijk om door Victoriaanse straten te lopen en een selectie vervangende ramen te zien die dateren uit de jaren 1950, 1960, 1970 en 1980 met maar liefst driekwart van de originele schuiframen verloren. Louis, MO, „maar ik zou zeggen dat aluminium ramen pas sinds de jaren zestig gebruikelijk zijn in commerciële gebouwen. Fabrikanten kunnen aluminium raamkozijnen in een breed scala aan kleuren schilderen die passen bij huisbekleding en andere architectonische kenmerken.

Met aluminium beklede ramen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen, dus u hebt een versie van een met aluminium bekleed raam voor bijna elk nieuwbouwproject. Een nooduitgangraam is een raam dat groot genoeg en laag genoeg is zodat inzittenden in geval van nood, zoals een brand, door de opening kunnen ontsnappen. Sommige ramen hebben decoratieve bladen of sjerpen, en veel kunnen traditionele raamkozijnen nabootsen voor oudere huisrestauraties. Veel ramen hebben beweegbare raambekleding zoals jaloezieën of gordijnen om licht buiten te houden, extra isolatie te bieden of privacy te garanderen.

.