Zijn aluminium ramen duur?

Het installeren van vinyl is meestal eenvoudiger en sneller dan het installeren van aluminium, omdat vinyl zeer flexibel is. De kosten voor het installeren van vensters variëren op basis van materiaal. Vinylramen kosten aanzienlijk minder dan aluminium ramen. Gemiddeld kosten ze tussen de 33-58% minder.

Fabrikant, kwaliteit en extra functies kunnen allemaal bijdragen aan kostenvariaties. Als het echter gaat om de prijzen van aluminium versus vinylramen, wint vinyl door een aardverschuiving. Schattingen variëren tussen experts uit de industrie, maar over het algemeen kosten vinylvervangende ramen ongeveer 30% minder dan vergelijkbare aluminium modellen. Vinylframes met thermisch glas doen uitstekend werk bij het verminderen of voorkomen van zweten, terwijl aluminium een probleem kan zijn, tenzij het frame een thermische breuk heeft, een isolerend niet-metalen materiaal tussen twee aluminium helften (binnen en buiten) of een met hout bekleed binnenframe.

Elk type raam kan een relatief eenvoudig doe-het-zelf-project zijn, maar als je een van je ramen slecht installeert, betaal je er later voor. Tegenwoordig zijn vinyl- en aluminiummaterialen naar voren gekomen als twee front-running opties voor ramen en deuren. aluminium ramen zijn ook onderhoudsarm en hebben in de fabriek gebakken (gepoedercoate) emailoppervlakken die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Het is ook essentieel om de bewegende delen gesmeerd te houden, omdat aluminium ramen na verloop van tijd corroderen en roesten.

Om aluminium raamkozijnen goed te isoleren, hebben ze een zogenaamde thermische onderbreking nodig waarbij de twee helften (binnen en buiten) bij elkaar worden gehouden door een niet-metalen isolatiemateriaal. Vinylramen zijn verkrijgbaar in zowel gladde als houtgestructureerde afwerkingen, terwijl aluminium kozijnen zijn afgewerkt met glad, gepoedercoat email. Hoewel aluminium ramen vaker voorkomen in commercieel vastgoed, bieden veel bedrijven verschillende afwerkingsopties. Hoewel aluminium frame-ramen duurder zijn dan vervangende ramen van vinyl of glasvezel, zijn ze effectiever bestand tegen weersinvloeden en zijn ze esthetisch aantrekkelijk in moderne huizen.

Vinyl en aluminium zijn beide betaalbare raamopties, maar er zijn een paar belangrijke verschillen die uw beslissing kunnen beïnvloeden. Waarderapport van Remodeling Magazine, u kunt maar liefst 68% van uw raamvervangingskosten terugverdienen als u kiest voor vinyl raamkozijnen of 67% als u kiest voor houten kozijnen. Het installeren van ramen kan een doe-het-zelf (doe-het-zelf) project zijn, maar als het slecht wordt gedaan, zien zelfs dure ramen er slecht uit en verliezen ze hun water- en warmtebeheerseigenschappen. Als de aluminium frame-ramen van uw huis al dubbele beglazing hebben, kunt u overwegen ze te repareren in plaats van ze te vervangen.

Dus, wat is beter, vinyl- of aluminium ramen? Vinyl is zonder meer koploper in de meeste categorieën.