Wanneer aluminium ramen vervangen?

Hoewel ze gemakkelijk te onderhouden en goedkoop zijn, maken sommige huiseigenaren zich zorgen over de duurzaamheid van aluminium in vergelijking met glasvezel, vinyl of hout. aluminium ramen staan bekend om hun sterkte en kunnen ongeveer 20 tot 30 jaar meegaan. Dus omdat aluminium ramen met één ruit extreem inefficiënt zijn, zou u er zeker baat bij hebben om ze te vervangen door betere ramen. Vanwege nieuwe energie-efficiëntienormen in Texas zijn aluminium ramen met één ruit zelfs niet langer beschikbaar voor consumenten.

De nieuwere aluminium ramen zijn allemaal voorzien van dubbele beglazing en worden op de markt gebracht als"thermische onderbrekingen”. Deze thermische onderbrekingen zijn een stuk niet-geleidend materiaal (bijvoorbeeld plastic) dat tussen de lagen aluminium wordt geplaatst om de warmteoverdracht te stoppen. Het kiezen van een frame van hoogwaardig raammateriaal en het koppelen aan energiezuinig dubbel glas zal uw energierekening transformeren en uw airconditioner en verwarming niet meer overbelasten om aangename temperaturen binnenin te behouden. Als financiën u beletten om uw hele huis in één keer te doen, dan is het gefaseerd vervangen van uw aluminium ramen zeker een optie.

We raden aan om vensters die zich op dezelfde locatie bevinden samen te vervangen, zodat u niet twee heel verschillend ogende vensters naast elkaar krijgt. Gemiddeld gaat uPVC-dubbele beglazing ongeveer 20 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit en pasvorm. Aluminium ramen gaan ongeveer 30 jaar mee en kunnen worden onderhouden door een architecturale poedercoating toe te voegen die taaier is dan traditionele verf. Als gevolg hiervan gaan aluminium ramen langer mee dan houten of uPVC-ramen.

Of u nu toe bent aan een upgrade - of gewoon nieuwsgierig bent naar het installeren van aluminium ramen - er zijn enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Hoewel aluminium frame-ramen duurder zijn dan vervangende ramen van vinyl of glasvezel, zijn ze effectiever bestand tegen weersinvloeden en zijn ze esthetisch aantrekkelijk in moderne huizen. U zult dit zelf ervaren nadat u nieuwe aluminium ramen in uw huis hebt geplaatst. Het beste zou zijn om al het aluminium te verwijderen, niet alleen af te knippen met een zaag en nieuwe constructieramen te installeren.

Als de aluminium frame-ramen van uw huis al dubbele beglazing hebben, kunt u overwegen ze te repareren in plaats van ze te vervangen. In vergelijking met vinyl moeten aluminium ramen vaak worden gesmeerd om glijdende rails soepel te laten bewegen. De geëmailleerde afwerking op aluminium ramen is meer onderhevig aan vervaging in fel zonlicht dan de kleurstoffen die worden gebruikt in de vinylconstructie. Wat de reden ook is waarom u het uiterlijk van uw vensters niet leuk vindt, tenzij u uw ramen vervangt, zal het probleem niet verdwijnen.

Dat gezegd hebbende, vinyl raamkozijnen zijn doorgaans dikker dan aluminium kozijnen en bieden opties voor gladde, gestructureerde of imitatiehouten afwerkingen. En gelukkig hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken over veel onderhoud aan aluminium ramen. Na verloop van tijd zullen de stalen of zinken bevestigingsmiddelen die worden gebruikt voor aluminium ramen corroderen en putten, vooral in omgevingen zoals kustplaatsen met zoute lucht. Natuurlijk zou ik de ramen kunnen vervangen door nieuwe dubbele ruiten van vinyl, glasvezel of hout, maar ik heb ook gehoord dat, wanneer ze in goede staat zijn, oude ramen met stormen bijna net zo goed presteren en upgraden zonde is.