Zijn er energiezuinige aluminium ramen?

Een aluminium raam met dubbel glas kan net zo energiezuinig zijn als vinylramen. Extra coatings kunnen worden aangebracht om de energie-efficiëntie te verbeteren en de isolatie kan worden verbeterd met thermische onderbrekingen die veel koude- en warmteoverdracht van en naar de binnenkant van uw huis voorkomen. Vinylramen blinken uit als het gaat om isolatie en het verbeteren van de energie-efficiëntie, omdat het vinylmateriaal de warmteoverdracht minimaliseert. aluminium ramen hebben de neiging om warmte (en koude) te geleiden en zijn daarom minder energiezuinig.

U kunt op zoek gaan naar meer geavanceerde aluminiumopties met het label „thermisch verbeterd”, of speciale „thermische onderbrekingen” isolatie in het frame installeren om thermisch energieverlies te voorkomen, dat toevallig van vinyl is gemaakt. Als u op zoek bent naar maximale energie-efficiëntie, moet u op zoek gaan naar ramen met ENERGY STAR-kwalificatie, die uw energierekening jaarlijks met gemiddeld 12 procent kunnen verlagen. Walgelijk, toch? Wat een verschil maakten de ramen echt. Zoals je kunt zien van deze andere close-up hier.

Mijn ramen waren gemaakt van aluminium. Dit was vroeger standaard, maar er zijn verschillende redenen om nu over te schakelen op nieuwe vinylramen. De belangrijkste reden waarom aluminium ramen je tegenhouden, is omdat ze niet energiezuinig zijn. Oude aluminium ramen trekken samen en zetten uit met de hitte van de zon.

Dit is wat vaak leidt tot die afdichtingsproblemen die je in de ramen ziet. Ze zouden ofwel losbreken van het glas als ze heet zijn of het afdichtmiddel tussen het glas smelten, waardoor goop door de ramen loopt. Dit leidt ook tot dat condensatieprobleem. Aluminium ramen breken de energie-efficiëntienormen op de markt, ze voldoen doorgaans aan of overtreffen alle normen.In vergelijking met andere soorten ramen op de markt zijn de verbeteringen in warmtewinst en warmteverlies ongeëvenaard.

Aluminium wordt ook geconfronteerd met corrosie en vervaging, terwijl vinyl dat niet doet. Aluminium is echter de sterkere optie voor raammateriaal van de twee. Het heeft een hogere impactratio en is bestand tegen elk klimaat dat er is. Vinylramen kunnen het in de meeste weersomstandigheden hacken, maar doen het misschien niet zo goed als aluminium ramen bij extreme hitte of kou of in gebieden waar het klimaat dramatisch fluctueert.

Als u op zoek bent naar kosteneffectieve, energiezuinige, duurzame, onderhoudsarme ramen met een indrukwekkende verscheidenheid aan stijlen, maten, kleuren en afwerkingen, dan kunt u niet fout gaan met vinylramen. Dus, wat is beter, vinyl- of aluminium ramen? Head-to-head, vinyl is de duidelijke koploper in de meeste categorieën. Hoewel zeer sterk, licht en bijna onderhoudsvrij, geleiden metalen of aluminium raamkozijnen de warmte zeer snel, waardoor metaal een zeer slecht isolatiemateriaal is. Tegenwoordig zijn vinyl- en aluminiummaterialen naar voren gekomen als twee front-running opties voor ramen en deuren.

Milgard Thermisch Verbeterd* Aluminium ramen, (ook bekend als Thermal Break), bestaan uit geëxtrudeerd aluminium, waarbij een „kanaal” door het aluminium wordt gesneden en polyurethaan in dit kanaal wordt gegoten om het interieur van de externe extrusie te scheiden. Of je nu warm probeert te blijven in de winter of koel in de zomer, aluminium ramen zullen de zon, tocht en andere elementen bestrijden. Ten slotte heeft oud aluminiumglas niet de energiezuinige eigenschappen van de huidige vinylramen. De energiebesparingen die u van aluminium ramen kunt verwachten, wegen ruimschoots op tegen de input die nodig is voor de creatie ervan.

De geëmailleerde afwerking op aluminium ramen is meer onderhevig aan vervaging in fel zonlicht dan de kleurstoffen die worden gebruikt in de vinylconstructie. Dat gezegd hebbende, vinyl raamkozijnen zijn doorgaans dikker dan aluminium kozijnen en bieden opties voor gladde, gestructureerde of imitatiehouten afwerkingen. Het is ook essentieel om de bewegende delen gesmeerd te houden, omdat aluminium ramen na verloop van tijd kunnen corroderen en roesten. Aluminium ramen en deuren hebben ook andere sterke punten, waaronder een dunner frame, dat een modernere esthetiek biedt; een lichter gewicht, waardoor het een goede keuze is voor grotere, commerciële gebouwen; en de mogelijkheid om te worden geverfd of soms gepoedercoat, waardoor een exacte match is met de kleur die u wenst.

Terwijl in het verleden de meeste huizen in de Verenigde Staten werden gebouwd met houten ramen en oudere huizen nog steeds te vinden zijn met deze charmante, maar inefficiënte functies, zijn vinyl- en aluminium ramen de meer populaire keuzes geworden voor nieuwe installaties en vervangingen. Na verloop van tijd zullen de stalen of zinken bevestigingsmiddelen die worden gebruikt voor aluminium ramen corroderen en putten, vooral in omgevingen zoals kustplaatsen met zoute lucht. .