Wat zijn betere met vinyl of aluminium beklede ramen?

Vinylramen blinken uit als het gaat om isolatie en het verbeteren van de energie-efficiëntie omdat. aluminium ramen zijn licht van gewicht, sterk en duurzaam. Materialen die bij de fabricage worden gebruikt, zijn ook zeer kneedbaar, wat betekent dat aluminium ramen op maat kunnen worden gemaakt voor bijna elke framevorm. Vinylramen hebben dezelfde eigenschappen, maar zijn aanzienlijk betere isolatoren tegen hitte en kou.

Om aluminium raamkozijnen goed te isoleren, hebben ze een zogenaamde thermische onderbreking nodig waarbij de twee helften (binnen en buiten) bij elkaar worden gehouden door een niet-metalen isolatiemateriaal. Aluminium ramen zijn beter in het isoleren van geluid dan vinyl, wat vanwege de lagere massa niet zo goed is in geluidsisolatie. Hoewel composietmaterialen veel voorkomen in terrasplanken, lijsten en raamkozijnen en dorpels, voorspellen fabrikanten dat het enige tijd zal duren voordat met composiet beklede ramen een steunpilaar zijn. Aluminium ramen worden vaak geassocieerd met bedrijven en commerciële structuren, en hebben meestal een karakteristieke industriële uitstraling.

Gemaakt om te passen bij de geklede Casemaster-raamlijn, heeft het ontluchtingsfotovenster een sjerp die 2¼ inch naar buiten projecteert om een afgeschermde opening te onthullen die stilstaande lucht ventileert en condensatie vermindert, maar insecten buiten houdt, zegt de maker. De ramen uit de Pinnacle-serie zijn verkrijgbaar met aluminium bekleding of gegrond houten buitenkant en zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan vormen en maten. Aluminium staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid en is een van de meest duurzame materialen voor ramen. De afwerking van vinylramen is gemaakt van polyvinylchloride (PVC) en hoeft niet te worden geverfd, wat betekent dat deze ramen bijna geen onderhoud vereisen.

Nadat u de nadelen en voordelen van aluminium ramen en vinylramen hebt afgewogen, is de uiteindelijke keuze uiteindelijk welk systeem het beste bij u en uw huis past. Bovendien bieden een handvol bedrijven, waaronder Kolbe Windows %26 Doors, Weather Shield en Jeld-Wen, geanodiseerde aluminium bekledingsafwerkingen voor huizen die een meer rustieke uitstraling vereisen of die bescherming nodig hebben tegen barre klimaten. Aluminium raamkozijnen zijn doorgaans dikker dan vinylkozijnen, en de eerste zien er moderner uit. Als je het leuk vindt om de paar jaar dingen te veranderen, opnieuw te schilderen of opnieuw te coaten, kan aluminium een betere keuze zijn om ervoor te zorgen dat je ramen worden bijgewerkt naarmate je smaak en stijl veranderen.

Over het algemeen is het redelijk vergelijkbaar met het onderhoud van vinylramen, met extra zorg nodig voor aluminium met condensatie en goede smering van bewegende delen om slijtage te voorkomen en de levensduur van materialen te verlengen. Maar vergeet niet dat niet alle raammerken hetzelfde zijn, dus als u op zoek bent naar beklede ramen, moet u op zoek gaan naar een uitzonderlijke garantieperiode, een goed basishoutmateriaal, en vraag hoe het houten interieur wordt beschermd tegen het binnendringen van water dat tot mogelijke rot kan leiden. Terwijl in het verleden de meeste huizen in de Verenigde Staten werden gebouwd met houten ramen en oudere huizen nog steeds te vinden zijn met deze charmante, maar inefficiënte functies, zijn vinyl- en aluminium ramen de meer populaire keuzes geworden voor nieuwe installaties en vervangingen.