Kunnen aluminium raamkozijnen opnieuw worden geverfd?

U kunt uw aluminium ramen beschilderen met een kwast of spuitverf. Wees er zeker van, welke optie je ook gebruikt, de verf is geschikt voor aluminium. Als u een penseel gebruikt, zorg er dan voor dat u er een kiest die zo goed mogelijk overeenkomt met de breedte van uw frames. Dit is belangrijk voor een gelijkmatige dekking.

Blootstelling aan de elementen zal de levensduur van aluminium kozijnen verkorten als ze onbehandeld blijven. De corrosiesnelheid wordt ook aanzienlijk verhoogd als uw huis aan of nabij de kust ligt. Het verven van aluminium kozijnen zorgt voor een extra beschermingslaag en verbetert de esthetiek van uw huis. Aluminium kozijnen kunnen opnieuw worden geverfd, maar u moet ervoor zorgen dat het oppervlak schoon en vrij van oude verf en vuil is voordat u het opnieuw schildert.

Je moet ook een geschikte metaalverf en primer gebruiken, zodat de afwerking lang meegaat en er goed uitziet. Ervan uitgaande dat je geen sproeier hebt, of er geen gedoe mee wilt hebben, koop dan een Purdy, Wooster of Corona-merk hoekvleugelborstel van goede kwaliteit met een breedte van ongeveer 2½ inch. Het schilderen van aluminium ramen en deuren zal ze transformeren, waardoor ze een frisse uitstraling krijgen alsof ze nog maar net uit de fabriek zijn gekomen. U hebt lekplaten nodig om uw vloeren te beschermen voordat u zich voorbereidt op het schilderen van aluminium raamkozijnen, samen met plakband en niet-poreuze plastic platen om uw ramen en muren te bedekken.

Hier in het zonnige Denver duurt het niet lang voordat aluminium raamkozijnen oxideren, kalkachtig worden en er slecht uitzien - zelfs vanaf de stoeprand. En vergeet niet dat als u zich in Denver, CO bevindt, u uw aluminium raamkozijnen professioneel kunt laten schilderen. Hoewel het kleurverschil van blank aluminium naar wit subtiel is, zien de ramen en deuren er nu zoveel mooier (en minder goedkoop) uit. Vergeet niet dat sommige van uw ramen open gaan, dus als u wilt dat uw nieuwe kleur zichtbaar is wanneer de ramen open zijn, dan moet u ze openen en ook de binnenkant en de randen van de bewegende sjerp voorbereiden.