Wat zijn aluminium ramen met thermische breuk?

Thermische aluminium ramen zijn ramen met een breuk of kanaal binnen het frame. Dit kanaal absorbeert thermische energie in de vorm van warmte of koude, zodat de energie niet door het raam gaat. Aluminium is van nature een uitstekende thermische energiegeleider. Isolatie in een raam wordt een „thermische onderbreking” genoemd.

De thermische onderbreking is een continue barrière tussen de binnen- en buitenkozijnen die geleidend thermisch energieverlies voorkomt (zie de afbeelding hierboven). De barrière verbindt de binnen- en buitenmetalen kozijnen van de raamvleugel stevig. Deze thermische onderbreking zorgt voor weerstand tegen thermische energieverlies en in combinatie met gasgevulde driedubbele beglazing houdt de binnenruimte van uw raam op een comfortabelere temperatuur. Wanneer je ramen een aangename temperatuur hebben, heb je een aangename temperatuur.

Zoals we in eerdere blogposts hebben besproken, hoe kouder het raamkozijn, hoe groter de geleidende stroom. Koude ramen halen warmte uit je lichaam, waardoor dat „tochtige gevoel” ontstaat, waardoor we ons nooit warm kunnen voelen. Dus als je ramen warm zijn, stelen ze je broodnodige lichaamswarmte niet van je, waardoor jij en je huis warm blijven. Er moet een thermische onderbreking aan het frame worden toegevoegd.

Thermische breuktechnologie is voorzien van een versterkte polyamide staaf tussen de aluminium profielen aan de binnen- en buitenkant, waardoor een geïsoleerde barrière in het raamkozijn ontstaat. Dit geleidt warmte, koude en geluid duizend keer langzamer dan standaard aluminium. Een thermische onderbreking is gewoon een stuk materiaal dat in een aluminium raamkozijn is geplaatst om warmteverlies te minimaliseren. Het scheidt het aluminium frame in twee afzonderlijke binnen- en buitendelen, gecombineerd met minder geleidende materialen zoals polyamide of polyurethaan.

De 'pauze' die het creëert, vermindert effectief de temperatuuroverdracht en zorgt ervoor dat de ramen bepaalde prestatiekwaliteiten bereiken. Hier bij Chigwell Window Centre maken we gebruik van innovatieve thermische onderbrekingstechnologie om ervoor te zorgen dat al onze klanten die de benijdenswaardige Scandinavische, minimalistische uitstraling van moderne aluminium ramen willen, nooit concessies hoeven te doen aan cruciale thermische prestaties. Naarmate de seizoenen veranderen, kunnen veel huiseigenaren merken dat ze de interieurbedieningen voortdurend aanpassen om comfortabel te blijven vanwege luchtverlies door ramen en deuren. Thermisch gebroken aluminium deuren en ramen zijn een manier om dit luchtverlies te stoppen.

Thermisch gebroken aluminiumtechnologie isoleert interieurs tegen schommelende temperaturen, waardoor de noodzaak om de thermostaat aan te passen wordt verminderd. Het resultaat is lagere energiekosten met stabielere temperatuurbereiken. Als je het aluminium frame van een raam vanuit je huis aanraakt als het buiten vriest, zul je waarschijnlijk merken dat het frame ook erg koud is. Milgard Thermisch verbeterd* Aluminium ramen, (ook bekend als Thermal Break), bestaan uit geëxtrudeerd aluminium, waarbij een „kanaal” door het aluminium wordt gesneden en polyurethaan in dit kanaal wordt gegoten om het interieur van externe extrusie te scheiden.

De aluminium raamkozijnonderdelen moeten worden vervaardigd als twee afzonderlijke stukken met daartussen een ander materiaal. In combinatie met glazen ruiten verbeteren thermisch gebroken ramen het isolerend vermogen van uw residentiële of commerciële project drastisch, wat direct tot uiting komt in verwarmings- en koelingskosten. Om ervoor te zorgen dat aluminium ramen zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk zijn, worden ultra-efficiënte thermische onderbrekingen ingeklemd in moderne aluminium raamkozijnen.