Kunnen aluminium buitenramen worden geverfd?

Het schilderen van aluminium raamkozijnen kan die welkome vleugje kleur toevoegen aan de buitenkant van uw huis, waardoor het er fris en schoon uitziet. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het goedkoper en gemakkelijker is dan vervangende ramen, met het brede scala aan kleuren dat beschikbaar is bij The Paint Shed vindt u er zeker een die u bevalt. De belangrijkste stap in het proces van het schilderen van aluminium stormramen is het voorbereidingswerk. Verf hecht niet aan aluminium dat niet goed is voorbereid.

U moet de raamkozijnen van alle vuil en afbladderende verf reinigen en primer aanbrengen voordat u de ramen kunt schilderen. Het overslaan van deze essentiële stappen kan u op de lange termijn meer kosten. Neem de tijd om het voorbereidingswerk te doen om schilferende verf te voorkomen. Oppervlaktevoorbereiding is de sleutel tot een hoogwaardige verfafwerking.

Blootstelling aan de elementen zal de levensduur van aluminium kozijnen verkorten als ze onbehandeld blijven. De corrosiesnelheid wordt ook aanzienlijk verhoogd als uw huis aan of nabij de kust ligt. Het schilderen van aluminium raamkozijnen voegt een extra beschermingslaag toe en verbetert de esthetiek van uw huis. Er zijn verschillende opties die u kunt proberen voor het schilderen van aluminium ramen.

U kunt een kwast of roller gebruiken om een vergelijkbare afwerking te krijgen als houten ramen of spuitverf om een fabrieksachtige afwerking te krijgen. Als u een borstel gebruikt voor het schilderen van ramen, is een goede primer Zinsser Bullseye 1-2-3 Primer-Sealer van Amazon (opent in nieuw tabblad) die een uitstekende hechting op alle oppervlakken biedt en ideaal is voor binnen en buiten. Nadat je de primer hebt aangebracht, kun je vrijwel elke binnenglans of satijnverf gebruiken, zoals Dulux Quick-Drying Satinwood. Voor buitenramen zijn Sandtex 10 jaar exterieurglans of Dulux Weathershield Satin goede keuzes.

Het is zeker mogelijk om uw aluminium kozijnen te beschilderen. Om de beste resultaten te bereiken, is het van cruciaal belang dat u uw ramen grondig inspecteert, reinigt en voorbereidt. Dit alles begint goed naar de ramen en hun staat van onderhoud te kijken. Schuur de aluminium stormraamkozijnen met een schuurblok of schuurpapier met korrel 100 om alle losse, schilferende of afbladderende verf te verwijderen.

Als u merkt dat uw aluminium raam is verroest, moet u het metaal verder onderzoeken voordat u gaat schilderen. U hebt lekplaten nodig om uw vloeren te beschermen voordat u zich voorbereidt op het schilderen van aluminium raamkozijnen, samen met plakband en niet-poreuze plastic platen om uw ramen en muren te bedekken. Hoewel het kleurverschil van blank aluminium naar wit subtiel is, zien de ramen en deuren er nu zoveel mooier (en minder goedkoop) uit. Aluminium ramen schilderen is niet alleen mogelijk, maar het is ook een geweldige manier om je exterieur een facelift te geven.

Houd het blik ongeveer 1 voet van de aluminium stormramen en breng een lichte verflaag aan op het oppervlak met vloeiende, vegende bewegingen. Zodra je alles wat zich aan de aluminium ramen heeft bevestigd, hebt afgeschraapt, kun je ze veilig afvegen.