Waarom aluminium ramen en deuren?

Aluminium is tegenwoordig het meest geprefereerde raam- en deurmateriaal op de markt. Het heeft de duurzaamheid en weerbestendige eigenschappen om een breed scala aan zware omgevingsomstandigheden te weerstaan. In tegenstelling tot andere raammaterialen zal het na verloop van tijd niet opzwellen, kromtrekken, barsten of splitsen. Aluminium ramen kunnen tot 30 jaar meegaan.

Dit komt omdat aluminium aanzienlijk beter bestand is tegen de buitenelementen in vergelijking met andere frames, waardoor ze minder snel kromtrekken of rotten. Aluminium heeft ook een hoge sterkte-gewichtsverhouding, waardoor ze moeilijker te deuken zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn aluminium ramen en deuren gemaakt van aluminium, wat betekent dat het frame zelf van dit metaal wordt gemaakt. Meestal hebben deze deuren glas in het midden in plaats van multiplex of ander materiaal, daarom zijn aluminium ramen en deuren zo populair geworden.

Een van de beste dingen van aluminium bouwarmaturen is dat ze extreem duurzaam zijn. Aluminium is een metaal met verbazingwekkende mechanische eigenschappen en is veel lichter in vergelijking met andere metalen. Daarnaast heeft aluminium een verhoogde mechanische sterkte, waardoor het een van de perfecte keuzes is, niet alleen voor de productie van bouwarmaturen, maar ook voor andere sectoren zoals de luchtvaart. Aluminium deuren en ramen zijn bestand tegen corrosie en termieten en houden stof en vervuiling op afstand.

Ze vereisen bijna verwaarloosbaar onderhoud, waardoor uw deuren en ramen er jarenlang zo goed als nieuw uitzien. We raden u aan ons vandaag nog te bellen op Livingwood Windows %26 Doors op 01284 764045 om erachter te komen welke ramen bij uw project passen. Aluminium ramen kunnen gemakkelijk verbeteringen in warmtewinst en warmteverlies door ramen bereiken met maar liefst 60 procent in combinatie met een thermische onderbreking, wat wedijvert met duurder hout en uPVC-equivalenten. Het bevestigingsmateriaal rond het raamkozijn en de bediening van de handgreep zorgen ervoor dat het raam een uitstekende veiligheid en beveiliging heeft.

Aluminium ramen en deuren zijn steeds populairder geworden voor zowel commerciële als residentiële gebouwen. Omdat aluminium licht, kneedbaar en gemakkelijk te verwerken is, kunnen fabrikanten raamkozijnen produceren die een hoge wind-, water- en luchtdichtheid bieden, wat een uitzonderlijke energie-efficiëntie betekent. aluminium ramen zijn veel minder gevoelig voor kromtrekken; ze zijn weerbestendig, corrosiebestendig en immuun voor de schadelijke effecten van UV-stralen, waardoor optimale prestaties met een lange levensduur worden gegarandeerd. Als u zich in de beginfase bevindt van uw beslissing om deuren en ramen te kopen, kunt u tijdens uw zoektocht de keuze tegenkomen om PVCu-ramen of aluminium ramen te gebruiken.

Om de mythe te ontkrachten, zijn aluminium deuren en ramen ontworpen met smeltgelaste verbindingen die de algehele afdichting van de kozijnen verbeteren en worden geleverd met meerdere vergrendelingspunten en dubbele afdichtingen die zorgen voor een goede vergrendeling van ramen en deuren om te voorkomen dat externe geluiden naar binnen komen. Aluminium ramen zijn ook zeer goed bestand tegen inbraak en hebben hoogwaardige meerpuntsvergrendelingsmechanismen, waardoor het voor mensen onmogelijk is om in te breken.