Kunnen aluminium ramen worden geverfd?

Aluminium ramen kunnen met succes worden geverfd en de afwerking die u erop aanbrengt, gaat vele jaren mee, zolang het oppervlak van tevoren is voorbereid. Veel mensen kiezen voor aluminium ramen en deuren omdat ze rechtstreeks uit de fabriek een moderne en aantrekkelijke afwerking hebben. Het schilderen van aluminium raamkozijnen kan die welkome vleugje kleur toevoegen aan de buitenkant van uw huis, waardoor het er fris en schoon uitziet. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het goedkoper en gemakkelijker is dan vervangende ramen, met het brede scala aan kleuren dat beschikbaar is bij The Paint Shed vindt u er zeker een die u bevalt.

U kunt uw aluminium ramen beschilderen met een kwast of spuitverf. Wees er zeker van, welke optie je ook gebruikt, de verf is geschikt voor aluminium. Als u een penseel gebruikt, zorg er dan voor dat u er een kiest die zo goed mogelijk overeenkomt met de breedte van uw frames. Dit is belangrijk voor een gelijkmatige dekking.

Schilder langzaam in een op- en neerwaartse beweging en bedek alle delen van het frame zo gelijkmatig mogelijk. Laat de verf drogen voordat je nog een laag aanbrengt. Houd er rekening mee dat dunne lagen sneller drogen en meestal resulteren in een betere afwerking. De belangrijkste stap in het proces van het schilderen van aluminium stormramen is het voorbereidingswerk.

Verf hecht niet aan aluminium dat niet goed is voorbereid. U moet de raamkozijnen van alle vuil en afbladderende verf reinigen en primer aanbrengen voordat u de ramen kunt schilderen. Het overslaan van deze essentiële stappen kan u op de lange termijn meer kosten. Neem de tijd om het voorbereidingswerk te doen om schilferende verf te voorkomen.

Oppervlaktevoorbereiding is de sleutel tot een hoogwaardige verfafwerking. Ervan uitgaande dat je geen sproeier hebt, of er geen gedoe mee wilt hebben, koop dan een Purdy, Wooster of Corona-merk hoekvleugelborstel van goede kwaliteit met een breedte van ongeveer 2½ inch. Het schilderen van aluminium ramen en deuren zal ze transformeren, waardoor ze een frisse uitstraling krijgen alsof ze nog maar net uit de fabriek zijn gekomen. Blootstelling aan de elementen zal de levensduur van aluminium kozijnen verkorten als ze onbehandeld blijven.

De corrosiesnelheid wordt ook aanzienlijk verhoogd als uw huis aan of nabij de kust ligt. Het schilderen van aluminium raamkozijnen voegt een extra beschermingslaag toe en verbetert de esthetiek van uw huis. Als je genoeg hebt van de afwerking van je aluminium ramen, dan hebben we goed nieuws voor je; aluminium ramen kunnen worden geverfd. En vergeet niet dat als u zich in Denver, CO bevindt, u uw aluminium raamkozijnen professioneel kunt laten schilderen.

Schuur de aluminium stormraamkozijnen met een schuurblok of schuurpapier met korrel 100 om alle losse, schilferende of afbladderende verf te verwijderen. Hier in het zonnige Denver duurt het niet lang voordat aluminium raamkozijnen oxideren, kalkachtig worden en er slecht uitzien - zelfs vanaf de stoeprand. Vergeet niet dat sommige van uw ramen open gaan, dus als u wilt dat uw nieuwe kleur zichtbaar is wanneer de ramen open zijn, dan moet u ze openen en ook de binnenkant en de randen van de bewegende sjerp voorbereiden. U hebt lekplaten nodig om uw vloeren te beschermen voordat u zich voorbereidt op het schilderen van aluminium raamkozijnen, samen met plakband en niet-poreuze plastic platen om uw ramen en muren te bedekken.

Houd het blik ongeveer 1 voet van de aluminium stormramen en breng een lichte verflaag aan op het oppervlak met vloeiende, vegende bewegingen.