Hoe lang gaan aluminium ramen mee?

Aluminium ramen hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 20 tot 25 jaar. Het probleem met aluminium is dat het gevoelig is voor beschadiging. Als u zich in een gebied bevindt dat vatbaar is voor intens weer, zoals orkanen of hagelstormen, moeten uw aluminium ramen mogelijk vaker worden vervangen dan gemiddeld. De garantie op de niet-glazen delen van een houten raam is meestal ongeveer 20 jaar.

Als het raam wordt verzorgd met routineonderhoud, meestal in de vorm van een nieuwe verflaag om de paar jaar, kan een houten raam voor onbepaalde tijd meegaan. Hout rot echter, dus als de installatie verkeerd is, is dit het meest vatbare raammateriaal om beschadigd te raken. Omdat hout zoveel onderhoud vereist, bieden fabrikanten nu een scala aan door de mens gemaakte materialen aan. Naast gebroken glasafdichtingen, als het frame rot, kromgetrokken, tochtig of moeilijk te openen en te sluiten is, is het tijd om te overwegen het te vervangen.

Hoe lang gaat een aluminium raam mee? Je kunt verwachten dat een aluminium raam 15 tot 30 jaar meegaat, met een gemiddelde van 20 jaar. Hoewel ze goedkoper zijn, aluminium ramen zijn ook minder energiezuinig dan andere ramen omdat het een slechte isolator is die gemakkelijk warmte en kou overdraagt. Aluminium raamkozijnen vereisen zeer weinig onderhoud met intermitterende reiniging en misschien het smeren van het raamijzerwerk dat in de loop van de tijd nodig is. Aluminium is behoorlijk kogelvrij, dus tenzij het vinyl barst bij koud weer of vervormt bij warm weer, kunnen deze ramen tientallen jaren meegaan.

Samenvattend kunt u zich verheugen op de voordelen zoals levensduur of duurzaamheid, energie-efficiëntie, verscheidenheid aan stijlen en kleuren, veiligheid, hoge sterkte, economische waarde, schoonheid en finesse, naast vele andere voordelen van aluminium ramen. In tegenstelling tot andere ramen met veren of katrolsystemen, gebruiken schuiframen de kleine wielen op een glijbaan. Hoewel hardhouten ramen lange tijd meegaan en hoge thermische prestaties behouden, is hun belangrijkste nadeel, zoals besproken in een vorige post Aluminium Windows vs Timber, onderhoud. Een goed afgedicht stormraam met lage e coating kan luchtlekkage met 10 procent verminderen en 35 procent meer zonnewarmtewinst blokkeren dan het raam alleen.

Als het om beveiliging gaat, gebruiken tweevoudige ramen zowel insteeksloten (aan de raamranden) als spoelbouten (aan de boven- of onderkant van het raam). Als extra bonus hebben vervangende glasvezelramen minder kans op schade tijdens de installatie dan andere composietramen. Het mooie van tweevoudige ramen is dat ze ook kunnen dienen als servery-ramen voor keukens, vooral als je een kleine bar of een eethoek wilt creëren. Hier leest u hoe u weet welk type vensters het langst meegaan, en wanneer het tijd is om uw ramen te vervangen.

Goedkope vinylramen gaan niet lang mee, maar vinylramen van hoge kwaliteit gaan meestal 20 jaar of langer mee, waarvan sommige wel 50 jaar meegaan. Ramen en deuren van aluminium hebben naar verwachting een levensduur van 45 jaar, vergeleken met uPVC-kozijnen, die een levensduur hebben van slechts 25-35 jaar, afhankelijk van het onderhoudsniveau dat aan de ramen of deuren wordt besteed. Hoewel het raamkozijn mogelijk een garantie heeft van 20 jaar tot de duur dat u het huis bezit, moet u, als het glas slecht wordt, mogelijk de bovenste of onderste vleugel met het defecte glas of het hele raam vervangen. Ze laten tonnen licht en zomerbriesjes binnen, maar slordige ramen verspillen ook energie, wat betekent dat het belangrijk is om het antwoord te weten op de vraag 'hoe lang gaan ramen mee.